top of page

Навіщо в Канаді українська школа ?

Оновлено: 17 трав. 2020 р.

Люди які є носіями кількох культурних світів володіють більшою комунікабельністю та креативністю порівняно з представниками монокультурних спільнот. З рештою, мультисвітоглядні люди стають більш успішними та щасливими.


Чи можливо уявити в сьогоднішньому динамічному світі самореалізовану людину без якісної та сучасної освіти? Глобалізаційні процеси постійно підвищують рівень конкуренції на ринку праці, що покладає на батьків особливу відповідальність у виборі навчального закладу для своїх дітей. Молодь XXI століття стає свідком явищ які було важко спрогнозувати ще пару десятиліть тому: комп'ютерні технології, веб-архітектура, блокчейн, приватні космічні компанії, біоінженерія, тощо.


Одночасно, розвиток цілісної особистості неможливий без культурної та духовної складової. Дитина що оволодіє не лише гарною освітою в класичному розумінні, а й доторкнеться до світу культури та мистецтва, буде завжди попереду своїх однолітків. Саме тому музичні, спортивні, літературні, технічні, танцювальні та інші гуртки не тільки не втрачають своєї актуальності, а й навпаки — стають популярнішими.



Те саме стосується українських шкіл та дитячих садочків по всій Канаді та США. Ніхто не зможе заперечити той факт, що успішність українців першої, другої та третьої хвиль американської імміграції прямо пов'язана із збереженням нашої самобутності, мови, історії, традицій. Прикладом цього можу бути наша школа ім. Лесі Українки, що успішно працює в місті Оттава вже більш як 40 років та робить вагомий внесок в збереження української ідентичності та всебічний розвиток наших дітей.



Наші найменші вихованці в цікавій та захопливій формі долучаються до української культури, знайомляться з традиціями та культурою Батьківщини. Старші учні вже опановують історію України та Світу, українську мову та літературу, приймають участь в заходах, що організовуються школою. Для максимальної продуктивності шкільного процесу ми розробили унікальну авторську програму “Гармонія”, що дозволяє в легкій, доступній та захопливій формі познайомитись з нашою минувшиною та сучасністю.



Наш колектив робить все можливе, щоб створити атмосферу затишку і свободи для ваших дітей. Крім того, ми не обмежуємось власними ресурсами і часто запрошуємо цікавих гостей які з радістю діляться своїм досвідом, захопленнями, ідеями, талантами з підростаючим поколінням. Запитайте наших вихованців чи буває їм сумно в класах, на прогулянці в парку чи під час руханки в спортзалі і ви зрозумієте, що Українська Школа імені Лесі Українки — це те чого потребує ваша дитина.


Директорка школи

Пані Маріна Вяткіна

140 переглядів0 коментарів
bottom of page